ҲАЛҚАЛИ ЙИГИРИШ МАШИНАСИДА ТУРИЛИ КОМПОНЕНТЛИ “SIRO” ИПИНИ ИШЛАБ ЧИҚАРИШ (Conferencea, 2022)
Ушбу тадқиқот ишида ҳалқали йигириш машинасида турли компонентли “Siro” ип ишлаб чиқарилган ва корхонада ишлаб чиқарилган ипларнинг хусусиятлари таққосланган. Бунинг учун 30% пахта 70% полиэстер тайёрланган “Siro” ипи Nе 30 (20 текс) ипларининг хусусиятлари таҳлил қилинди. Ишлаб чиқарилган турли компонентли “Siro” ипининг физик-механик хусусиятлари ўрганилди. Таҳлил натижасида аралашма, толалар сони, ипнинг пишитиш коеффициенти ва пиликлар орасидаги масофаси ип хусусиятларига таъсири статистик жиҳатдан аҳамиятли еканлиги аниқланди.