ШАХСНИНГ БИОМЕТРИК ХУСУСИЯТЛАРИ АНИҚЛАШДА ЮЗ ТАСВИРНИ СЕГМЕНТЛАШ, ИДЕНТИФИКАЦИЯЛАШ, ФИЛЬТРЛАШ, ЮЗ БЕЛГИЛАРИНИ АЖРАТИШ МЕЗОНЛАРИНИ ҚЎЛЛАШ МУОММОЛАРИ (Conferencea, 2022)
Ушбу мақолада, бугунги кунда ахборот коммуникациялар технологиялар(АКТ)нинг имкониятларидан фойдаланган ҳолда, шахсни биометрик хусусиятлари асосида юз тасвир бўйича маълумотлар тўплаш, юз тасвирига ишлов бериш, рақамли кўринишга ўтказиш, сегментлаш, идентификациялаш, фильтрлаш, юз белгиларини ажратишга каби шу соҳага йўналтирилган илмий тадқиқотлар ишларини кенг тахлил қилиш ишлари олиб бориш натижалари келтирилган.