O'ZBEKISTON HUDUDIDA TURIZMNI RIVOJLANTIRISHDA TURISTIK KOMPLEKSLARNING O’RNI (Conferencea, 2022)
Maqolada O’zbekistonning tarixiy obidalari joylashgan hududlarida turizmni yana ravnaq toptish uchun turistik komplekslar tashkil etish zarurligi asoslab berilgan.  Sayyohlar oqimini yana rivoj toptirish uchun turistik zonalarning to’g’ri tashkil etilishi va hudud sharoitiga moslangan holda loyihalanishi haqida takliflar keltirib o’tilgan.  Hozirgi kunda yurtimizda eng dolzarb masalalardan biri ham O’zbekistonda turizmni yana rivojlantirish hisoblanadi.