SH. SEYTOV POEZIYASINDA XALIQ AWIZEKI POETIKASINIŃ DÁSTÚRLERI (Conferencea, 2022)
Bu maqolada qoraqalpoq adabiyotining ko’zga ko’ringan namoyondalaridan biri bo’lgan Sh.Seytov ijodi va uning she’rlaridagi folklorizmlar tahlil qilingan. Uning she’riyatida naql-maqollar, aforizmlar va boshqa xalq og’zaki ijodiyotining durdonalari qo’llanilgan. Ushbu maqolada shoir ijodining xalq og’zaki ijodi bilan qanchalik yaqinligi tahlil qilingan.