ТОК БАРГЎРОВЧИСИГА ҚАРШИ BETHRIN 2,5 EC ПРЕПАРАТИНИНГ БИОЛОГИК САМАРАДОРЛИГИ (Conferencea, 2022)
Ушбу мақолада республикамиз ҳудудида етиштирилаётган узумзорларда учрайдиган ток баргўровчисига қарши қўлланилган препаратларнинг биологик самарадорлигини аниқлаш бўйича тадқиқотлар олиб борилди. Олиб борилган тадқиқотлар давомида ток баргўровчисига қарши қўлланилган Bethrin 2,5 EC (0,3л/га) сарф-меъёрда қўлланилганда зарарланишнинг назоратга нисбатан камайиши 74,3%ни ташкил этган бўлса, андоза вариант сифатида Корал 10% эм.к. препарати 0,5 л/га сарф-меъёрда қўлланилган вариантда назоратга нисбатан 73,1% самарадорликка эришилди.