O’ZBEKISTON SHAROITIDA QURILAYOTGAN TURAR-JOY BINOLARINING ENERGIYA KO’RSATKICHLARINI OSHIRISH (Conferencea, 2022)
Ko'pchilik ishlab chiquvchilar binolarga yuqori energiya samaradorligi sinflarini belgilash imkonini beruvchi zamonaviy va amaliy qurilish materiallarini afzal ko'rmaydi. Ammo energiya samaradorligi talablariga to'liq javob beradigan uylarni qurish uchun allaqachon mavjud bo'lgan texnologiyalarni eslatib o'tish kerak. Prinsip juda oddiy: qattiq qolipli polistirol ko'pikli bloklardan foydalangan holda, mutaxassislar devorni yig'adilar, mustahkamlaydilar va betonlaydilar, natijada ikki tomonlama izolyatsiyalangan temir-beton monolit hosil bo'ladi. Texnologiyaning afzalliklari shundaki, qurilish imkon qadar tezroq amalga oshiriladi va katta miqdordagi mablag' sarflashni nazarda tutmaydi. Bundan tashqari, kelajakda bu isitish xizmatlari uchun to'lovni kamaytirishga aylanadi.