NEMIS TILI NUTQ MATERIALLARI VA NUTQ FAOLIYATLARI ASOSLARINI O’RGATISH (Conferencea, 2022)
Nutk, faoliyatining asosiy til materiali o’z ichiga fonetik, grammatik, leksik materiallarni oladi. Keyingi paytlarda orfografiya ham kiritilyapti, lekin u dasturda yo’q. Til materiali nemis tilini o’rgatishda muxim o’rin tutadi. U hamma nutq, faoliyatlari uchun asosiy material xisoblanadi. Usiz biz nutq faoliyatini egallay olmaymiz yoki uni amalga oshira olmaymiz. Til, nutq vositalariga tilning tovush tizimini, oxangini, grammatik tuzilishini, leksikasini kirgizish mumkin.