O'RTA OSIYOGA BUDDIZM DININING KIRIB KELISHI (Conferencea, 2022)
Uzoq sharq mamlakatlarining ijtimoiy ongida kuchli ta’sirga ega ta’limotlar ko‘p ularga buddizm, konfutsiylik va daosizm qoidalari, ularning xitoyliklar mentaliteti va ongini shakllantirishdagi roli juda keng doirada. Davlatlar hududida bu dinlarning paydo bo‘lish tarixi tahlil qilinadi, bu davrda konfutsiylik va buddizmning davlat bilan o‘zaro munosabatlarining turli jihatlari o‘rganiladi.