QIZILQUM HUDUDLARINING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Conferencea, 2022)
Navoiy viloyati hududining asosiy yer maydoni Qizilqum cho’llariga to’g’ri keladi. Viloyatning katta qismini egallagan Qizilqum hududida uzoq vaqt olimlar tomonidan olib borilgan tadqiqotlar natijasida mintaqani eng qadimgi odamlar tomonidan o’zlashtirilganligi isbotlangan1. SHu bois Qizilqum haqida to’xtalib o’tishni maqsadga muvofiq deb o’ylaymiz.