ЗАМОНАВИЙ ЎЗБЕК ЖАМИЯТИДА ФУТБОЛНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ ЎЗИГА ХОС ҲУСУСИЯТЛАРИ (Conferencea, 2022)
Бугунги кунда футбол дунёдаги энг йирик аудиторияга эга бўлган спорт тури ҳисобланади. Футбол жамиятнинг турли соҳаларида ўзининг ижобий таъсирини кўрсатмоқда. Ўзбек жамиятида футболнинг аҳоли саломатлиги, ёш авлодни тарбиялашдаги ролининг қайси даражада эканлиги. Европа ва Жанубий Америка мамлакатларида мазкур спорт турини ривожлантириш ва жамиятга ижобий таъсири юзасидан уларнинг тажрибалари. Мамлакатимизда футбол ривожлантиришга бўлган эътиборнинг юқори даражада эканлиги. Футбол мактаблари ва акдемияларидаги таълим жараёнларининг замонавий ҳаётга қанчалик мос эканлиги ҳақида. Профессионал футболчиларни тайёрлаш тизимимиздаги камчиликлар, уларни бартараф этиш юзасидан таклифлар. Миржалол Қосимов, Одил Аҳмедов, Элдор Шомуродов, Жалолиддин Машарипов каби футболчилар сонини кўпайтириш бугунги футболимизнинг долзарб вазифаси эканлиги ҳақида тўхталиб ўтилган.