МАЪДАНЛАШУВ ЗОНАЛАРИНИ ҚИДИРИШДА EРНИ МАСОФАДАН ЗОНДЛАШ МАТЕРИАЛЛАРИНИНГ КОСМОСТРУКТУРАВИЙ ВА СПЕКТРАЛ ОМИЛЛАРИ (ДЕРБЕЗ – КОКПАТАС МАЙДОНЛАРИ МИСОЛИДА) (Conferencea, 2022)
Дербез – Кокпатас тоғ олди ҳудудларида eрни масофадан зондлаш материалларидан фойдаланган ҳолда космогеологик тадқиқотлар олиб бориш орқали олинган натижалари келтирилган. Landsat ва ASTER космик суратларини қайта ишлаш натижасида ҳудудда кўпгина маъдан ҳосил бўлишида асосий роль ўйнайдиган космоструктуравий ҳамда спектрал омиллар аниқланган. Асосийл маъдан ҳосил қилувчи Дербез ҳалқали структураси бўлиб, ушбу структурани мультиспектрал диапазонларда қайта ишлаш натижасида истиқболли бўлган олтин-сульфидли минераллашув зонаси ажратилган.