OO‘QUVCHILARDA AXBOROTLARNI TIZIMLI TARKIBLASHTIRISH TEXNOLOGIYASINING ZAMONAVIY USULLARI VA TAMOYILLARI (Conferencea, 2022)
Ushbu maqola oo‘quvchilarda axborotlarni tizimli tarkiblashtirish texnologiyasining zamonaviy usullari va tamoyillari haqida yozilgan. Ma’lumki, dars o‘qitishning asosiy shakli hisoblanadi. Dars esa usullar orqali amalga oshiriladi. Usul deganda ko‘zlangan maqsadga erishish uchun qo‘llaniladigan yo‘l tushuniladi; usul biror muammoni yechish, mavzuni o‘rgatish kabi maqsadlarga erishish uchun bilib tanlangan yoki shunga olib boriladigan yo‘ldir; usul o‘quvchilarda mehnat ko‘nikmasini hosil qilish uchun o‘qituvchi tomonidan tanlangan yo‘ldir.