БЎЛАЖАК БОШЛАНҒИЧ СИНФ ЎҚИТУВЧИЛАРИДА ФАОЛ ФУҚАРОЛИК КОМПЕТЕНЦИЯСИНИ РИВОЖЛАНТИРИШГА ДОИР ТАЖРИБА-СИНОВ ИШЛАРИНИ ТАШКИЛ ЭТИШ МЕТОДИКАСИ (Conferencea, 2022)
Тажриба-синов ишлари илмий-педагогик тадқиқотларнинг ажралмас қисми бўлиб, у соҳага оид ҳар қандай изланишлар натижаларининг ҳаққонийлиги, амалий аҳамияти ҳамда татбиқийлигини тасдиқлашнинг бош мезони ҳисобланади. Тадқиқотчи ва амалиётчи педагоглар аниқ таълимий муаммолар ечимига бағишланган тажриба-синов ишларидан ўз педагогик ва методик мавқеини ошириш, қўлланилаётган педагогик инновациялар тасдиғини топиш, таълимда сифат ўзгариши ясашга интиладилар.