BOSHLANG‘ICH SINFLARDA TABIIY FANLARNI O‘QITISHDA EKOLOGIK TAFAKKURNI TAKOMILLASHTIRISH (Conferencea, 2023)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda tabiiy fanlarni o‘qitishda ekologik tafakkurni takomillashtirish, tabiiy fanlarni o‘qitishda o‘quvchilar ekologik tafakkurini rivojlantirish imkoniyatlarini aniqlash, o‘quvchilarda ekologik tafakkurni takomillashtirish, o‘quvchilarning faktlarni tahlil qilishlari, hodisa va jarayonlarni o‘rganishda bog‘lanishlar mexanizimini yaratish, tabiiy fanlar bo‘yicha avval o‘zlashtirgan bilim, ko‘nikma, malaka va kompetensiyalarini yangi vaziyatlarda qo‘llashi orqali o‘quv materialini ongli o‘zlashtirish, tabiiy fanlar ta’lim mazmuni inson va tabiat aloqadorligi atrofidagi muammolarni o‘rganuvchi turli o‘quv fanlariga oid bilimlar uzviyligini zamonaviy ta’lim texnologiyalaridan foydalanib bayon qilingan.