BOSHLANG ‘ICH SINF O‘QISH DARSLARIDA YOSH AVLOD MA’NAVIY-MA’RIFIY TARBIYASINI YUKSALTIRISHDA HADIS MATERIALLARNI O‘RGATISH (Conferencea, 2023)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ma’naviy-ma’rifiy tarbiyasini shakllantirishda hadis va rivoyatlarning o‘rni hamda ahamiyati darsliklarda berilgan hikoyalar orqali ochib berilgan. Har bir o‘quvchi, ayniqsa boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ma’nan kamol topishida hadislarning o‘rni yuksakdir. Biroq yosh o‘quvchi hadisning ma’nosini anglay olishi biroz qiyinlik qiladi. Shuning uchun boshlang‘ich sinflarda hadislar turli hikoya va rivoyatlar orqali yoritib berilganki, bu hikoyaning ma’nosini anglagan o‘quvchi o‘zi uchun yetarli bo‘lgan tarbiyaviy xulosani chiqara oladi.