BOSHLANG‘ICH MAKTABDAGI O‘QITISHNING TA’LIMIY-TARBIYAVIY HAMDA KAMOL TOPSHIRISH VAZIFALARI (Conferencea, 2023)
O‘zbekistonda boshlang'ich ta'lim va ta’limga zamonaviy yondashuv ta’lim jarayonini aniq vositalar yordamida samarali tashkil etish lozimligini taqozo etadi. Ta’limga zamonaviy yondashuv ta’lim jarayonini aniq vositalar yordamida samarali boshqarish va qo‘yilgan o‘quv maqsadlariga muvaffaqiyatli erishish natijalarini kafolatlaydi. Boshlang’ich sinflarda ta’lim sifat samaradorligini oshirishda zamonaviy yondashuv –vaqt taqsimotiga muvofiq dasturlanib, ilmiy jihatdan asoslangan hamda kutilgan natijaga erishishni ta'minlovchi pedagogik jarayonning barcha bosqich va qismlarining vazifalari aniq belgilangan tizimdir O‘zbekistonda qo‘yilgan o‘quv maqsadlariga muvaffaqiyatli erishish natijalarini kafolatlash bugungi kunda pedagoglar oldida turgan muhim vazifalardan biridir. Ushbu maqola boshlang’ich ta’lim sifat samaradorligini oshirishda zamonaviy yondashishning usullariga bag’ishlangan.