МEТАМФEТАМИН БИЛАН ЗАХАРЛАНИШ ХОЛАТЛАРИНИ СУД-КИМЁВИЙ ЖИҲАТЛАРИ (Conferencea, 2023)
Сўнгги йилларда кучли таъсир қилувичи моддаларнинг турлари ва улардан заҳарланиш ҳолатлари кўплаб учраб турмоқда. Заҳарланиш ҳолатлари асосан кучли таъсир этувчи моддаларни врач назоратисиз қабул қилиш, айниқса ёшлар орасида билиб-билмай қабул қилиш оқибатида юз бермоқда. Бундай ҳолатларда беморларга тез-тиббий ёрдам кўрсатиш зарур. Шу мақсадда экспертиза лабораторияларига биологик суюқликлар таҳлил учун юборилади.