ДОРИВОР ДАЛАЧОЙ (H. PERFORATUM L.) НИНГ ХАЛҚ ХЎЖАЛИГИДА АҲАМИЯТИ (Conferencea, 2023)
Доривор далачойнинг дориворлик хусусиятлари ўрганилди. Далачой шифобахш бўлиб, унинг таркибида кўп миқдорда витамин С, фитонцидлар, эфир мойлари, флавоноидлар, органик кислоталар, микроэлементлар шунингдек ошловчи аччиқ моддалар учрайди