NEMIS VA QORAQALPOQ TILLARINI QIYOSIY O‘RGANISHNING AHAMIYOTI (Conferencea, 2023)
Tillarni qiyosiy tipologik tarzda o‘rganishning ahamiyati naqadar yuqori bo‘lishiga qaramastan, bu borada qilingan ishlar kam. Har xil oilaga mansub tillarni, shu jumladan nemis va qoraqalpoq tillarini qiyosiy o‘rganishning nazariy ahamiyati: qiyoslanayotgan tillar tizimini chuqur anglab etish, qiyoslanayotgan tillarga oid bilimlarning ortishi hisoblanib, gipotetik universiyalarning to‘g‘ri ekanligini isbotlashdan iboratdir” [3: 34].