O‘YIN TEXNOLOGIYASINING MAZMUNI VA MOHIYATI. DIDAKTIK O‘YIN TEXNOLOGIYASI VA UNING AMALIY AHAMIYATI (Conferencea, 2023)
O‘qituvchi avvaldan har bir darsni ma’lum bo‘laklarga bo‘lib chiqishi va qaysi bo‘lakda nima o‘tish (o‘qitish) hamda u nimadan ibotar ekanligini belgilab chiqishi lozim. Shunda dars jarayonida o‘quvchilarning zerikayotgani, charchayotganligini yoki psixologik o‘zgarishlarini sezishi bilan o‘quvchilarning o‘quv faoliyatiga yangi mazmun kiritish maqsadida mavzuga moslashtirilgan qisqa muddatli didaktik o‘yin kiritish zarur bo‘ladi. Shunda, o‘quvchilarning diqqati yangiliklarga qaratilgan bo‘lib, ularning faolligi oshadi. Shunday vaziyatda taklif etilgan o‘yin yordamida o‘tilayotgan mavzuni o‘z vaqtida to‘la o‘zlashtirilishiga imkon yaratiladi.