PSIXALOGIK TA’LIM JARAYONIDA TALABALARNING O’QUV MOTIVLARINI BAXOLASH (Conferencea, 2023)
Keyingi yillarda o’qituvchilarni psixologik bilimlar bilan qurollantirish masalasiga alohida e'tibor berilmoqda. Hozirgi sharoitda kelajak avlodning yetuk, barkamol inson qilib tarbiyalashda o’qituvchilarning o'rni benihoyat oshgan. Shuning uchun bolajak o`qituvchidan oliy o`quv yurtida o`z mutaxassisliklarini chuqur egallashdan tashqari O`quvchilar psixikasidagi yosh va individual xususiyatlarni farqlay olishga, bola taraqqiyoti jarayonini kuzatishdan to`g’ri psixologik-pedagogik xulosalar chiqara bilishga o’rganish talab etilmoqda. Chunki bu ta'lim va tarbiya sirlarini mukammal egallaydigan o`qituvchilar tayyorlashning muxim sharti hisoblanadi.