NAFAS OLISH TIZIMINING ASOSIY TUZILMALARI (Conferencea, 2023)
nafas olish jarayoni tashqi va ichki nafas olish organlariga bo`linadi, tashqi nafas olish organi vazifasini o`pka o`taydi. Havodan kislorodni olib burun bo`shlig`i orqali qonga yetkazib beradi.Ichki nafas olishda qon tomirlar ishtiroki va xalqum, hiqildoq, tahiya ishtirok etadi.