ЗИЛЗИЛАДА ХАРАКАТЛАНИШНИ БИЛАСИЗМИ? (Conferencea, 2023)
Табиий фавқулотда вазият- бу маълум бир ҳудудда ҳавфли табиий ҳодисалар натижасида одамларнинг қурбон бўлишига, шикастланишига ва атроф табиий муҳитга моддий зарар етиши, аҳолининг ҳаёт фаолияти шароитлари издан чиқишига олиб келадиган шароитдир. Шундай вазиятлардан бири зилзилалардир. Вақт танламайдиган ва жой танламайдиган бу табиий халокатли вазият зилзиладир.