ЭПОНИМЛАРНИ ТУРЛИ ЙЎНАЛИШЛАРДА ИШЛАТИЛИШИ (Conferencea, 2023)
Эпонимлар илм-фанда, хусусан тиббиётда азалий анъана сифатида узоқ вақтдан буён давом этиб келмоқда. Шахс номига қўйилган касаллик-бу касалликни биринчи бўлиб кашф қилган шифокор ёки тиббиёт мутахассиси бўлиши мумкин. Шунингдек, эпономик атамалар (камроқ холатда) - касалликдан азият чеккан бемор номига, камдан-кам ҳолатда касаллик белгилари хаёлий белги сифатида ва баъзи ҳолларда тўқима актёр ёки адабиёт қахрамони сифатида гавдаланади.