QO‘NG‘IROTLARNING MODDIY MADANIYATIDA TRANSFORMATSIYON JARAYONLAR (Conferencea, 2023)
Jahon xalqlari orasida o‘z tarixi va an’anaviy madaniyatiga bo‘lgan qiziqishning yanada kuchayishiga e’tibor qaratilmoqda va bu yo‘nalishdagi tadqiqotlar mavzuning dolzarbligini belgilaydi. Maqolada Surxon-Sherobod vohasi qo‘ng‘irotlarning moddiy madaniyatida transformatsion jarayonlar ta’sirida yuz bergan o‘zgarishlar haqida so‘z boradi.