ЯЪҚУБИ ЧАРХИЙНИНГ ИРФОНИЙ ҚАРАШЛАРИ (Conferencea, 2023)
Борлиқдаги яратиқлар орасида Аллоҳни идрок этиш фақат инсонга берилган буюк неъматдир. Инсонга берилган бу неъмат “парда”лар билан тўсиб қўйилганки, инсон ибодати, зикри ва солиҳ амаллари билан руҳини моддий оламнинг таъсири ва ҳасадидан қутқариши натижасида “парда”лар очилиб, валийлик сифати юзага чиқади.