FUQARO YIG‘INLARINING IJTIMOIY-SIYOSIY, MA’NAVIY-MARIFIY JIHATDAN YUKSALISHI (Conferencea, 2023)
Ushbu maqolada inson yigʻining ijtimoiy-siyosiy va maʼnaviy-marifiy yoʻnalishlarida yuksalishning ahamiyati haqida soʻz boradi. ijtimoiy-siyosiy o'lchovning yuksalishi shaxslarning siyosiy ongi va jamiyatda o'zgarishlar yaratish salohiyatini oshirish orqali demokratik jarayonlardagi ishtirokini ta'kidlaydi. qolaversa, ma’naviy-marifiy o‘lchovning yuksalishi kishilarda ma’naviy qadriyatlarga sadoqat va insoniyat bilan munosabatda mas’uliyat hissini oshirish orqali ko‘proq axloqiy xulq-atvorni namoyon etish imkonini beradi. maqolada, shuningdek, fuqaro yig'ishlarining bu ikki jihati bir-birini qanday to'ldirishi ta'kidlangan. ijtimoiy-siyosiy taraqqiyot jamiyatning adolatli tuzilishga erishishiga yordam bersa, ma’naviy-marifiy taraqqiyot shaxsning mazmunli hayot kechirishiga xizmat qiladi. shaxslarning ma'naviy qadriyatlarga ega bo'lishi ularga siyosiy maydonda jamiyatga yo'naltirilgan qarorlar qabul qilishga yordam bersa, ijtimoiy muammolarga sezgir shaxslarning mavjudligi ijtimoiy o'zgarishlarni rag'batlantiradi.