JANUBIY SURXONDARYO DIALEKTIZMLARIGA DOIR AYRIM MULOHAZALAR (Conferencea, 2023)
Ushbu tezisda dialektizm haqida va uning adabiy tildan farqlanishiga doir qarashlar aks ettirilgan. Ushbu fikrlar morfologik jihatdan tadqiq etilib, barcha keltirilgan misollar Termiz tumani shevalari misolida tahlilga olingan. Shuning ushbu dialektlarning o‘zbek tilining izohli lug‘atida va boshqa shevalar tarkibida kuzatilishiga doir nazariyalar keltirilgan