MAQOM IJROCHILIK SAN’ATINING RIVOJLANISH BOSQICHLARI (Conferencea, 2023)
Maqom sehrli va an’anaviy san’at. Qalbga sokinlik, orom, ruhiyatga poklik, mo‘tadillik bag‘ishlaydi. O‘zbek xalqining mumtoz musiqa merosi azaldan shakllanib, xalq orasida qadrlanib kelingan. Shu bois bizning milliy musiqa san’atimizni jahonga yuz tutishida, mumtoz musiqa, milliy qo‘shiqiqchiligimizning va umuman olganda madaniyatimizning o‘ziga xos o‘rni mavjud. Musiqa san’atini buyukligi, avvalo ijodiyot an’analarning amaliy mahsulidadir. Ushbu maqolada o‘zbek milliy maqom san’ati, maqom ijrochilik san’atining rivojlanish bosqichlari ilmiy tahlil etilgan.