TO‘QIMACHILIK SANOATINI RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI (Conferencea, 2023)
paxtachilik va to‘qimachilik sanoatini rivojlantirish yo‘llari belgilab olindi. Ushbu soha ham xomashyo, ham eksport va ham aholi bandligi uchun ulkan salohiyatga ega, faqat uni rivojlantirish uchun kerak, prezidentimiz ta’kidlaganlaridek “ishning ko‘zini bilish” rivojlanish tayanchi hisoblanadi. Sohani rivojlantirish maqsadida O‘zbekistonda klaster tizimi joriy etilgan bo‘lib so‘nggi 3-yilda paxta-to‘qimachilik klasterlariga 32 trln. so‘mga yaqin investitsiya kiritilgan. Natijada ishlab chiqarish hajmi 2019-yilga nisbatan 7 barobarga, eksport – 6 barobarga o‘sib, qariyb 4 milliard dollarga yetdi.