INSON ORGANIZIMI SALOMATLIGIDA TOʻGʻRI NAFAS OLISHNING AHAMIYATI (Conferencea, 2023)
Nafas olish tizmini inson organizmida eng murakkab jaroyonlarni boshqaruvchi funksiyalardan biri hisoblanadi. Toʻgʻri nafas olish inson organizmida nafas yoʻllari kasalliklarini oldini olishda va asoratlarni bartaraf etishda muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada inson organizmining salomatligida toʻgʻri nafas olishning muhim jihatlarini yoritilgan.