ЖАНГОВАР ВАЗИЯТЛАРДА ГИДРОГРАФИЯ ОБЪЕКТЛАРИНИ ТОПОГРАФИК КАРТАЛАР ОРҚАЛИ ЎРГАНИШ (Conferencea, 2023)
Мамлакатнинг халқаро миқёсдаги ўрни унинг ҳарбий салоҳиятига бевосита боғлиқ бўлиб бормоқда. Шу мақсадда мамлакатимизда ҳам замонавий Қуролли кучлар самарадорлигини оширишда сўнгги йилларда кенг кўламли ислоҳотлар олиб борилмоқда. Айниқса жанговар вазиятларда ҳам гидрография объектлари тўсиқ вазифасини бажаради, бу тўсиқларнинг ҳаракатланишга салбий таъсирини билиш лозим. Мақолада тўсиқ турлари ва жанговар вазиятга таъсири таҳлил қилинган.