ZEBIGARDON VA MAYDA HAYKALTAROSHLIK AMALIY SANATI (Conferencea, 2023)
Haykaltaroshlik xalqimiz milliy tasviriy sanʼati xazinasida muhim o‘rin tutadi. Uning tasvir obyekti inson, hayvon, tabiat va narsalar hisoblanib, aylanib kuzatish imkonini beruvchi dumaloq va faqat bir tomondan ko‘rishga mo‘ljallangan bo‘rtma ko‘rinishi mavjud. Vazifasi va mazmuniga ko‘ra, monumental haykaltaroshlik, bezak haykaltaroshligi, dastgoh haykaltaroshligi va mayda haykaltaroshlik kabi turlari bor.