O‘ZBEKISTONDA TIL FANINING PAYDO BO‘LISHI VA TARAQQIYOTI: KO‘ZGA KO‘RINGAN AKADEMIK MANZARA (Conferencea, 2024)
Til odamlarning muloqoti, bilishi va madaniy o'ziga xosligini shakllantirishda hal qiluvchi rol o'ynaydi. O‘zbekistonda til fani sohasi so‘nggi bir necha o‘n yilliklarda sezilarli o‘sish va yuksalishlarga guvoh bo‘ldi. Ushbu maqola O‘zbekistonda til fanining paydo bo‘lishi va rivojlanishini o‘rganib, asosiy hissalari, tadqiqot yo‘nalishlari va ko‘p yillar davomida xalqaro e’tirofga sazovor bo‘lmagan akademik manzarani yoritadi. O‘zbekistonning tilshunoslik bo‘yicha tadqiqotlarni rag‘batlantirishga sodiqligi lingvistik tadqiqotlar uchun boyitish muhitini yaratib, tilni global tushunish va uning kognitiv dinamikasiga mazmunli hissa qo‘shish uchun zamin yaratdi.