XX ASRDA JAHON TILLARINING EVOLYUTSIYASI VA DIVERSIFIKATSIYASI: LINGVISTIK NUQTAI NAZAR (Conferencea, 2024)
20-asr tilshunoslik sohasida dinamik va transformatsion bosqichga guvoh bo'lib, jahon tillarini tahlil qilish va tushunish uchun yangi yo'llarni ochdi. Ushbu maqola 20-asr tilshunosligidagi muhim oʻzgarishlar, jumladan, strukturaviy tilshunoslikning paydo boʻlishi, ijtimoiy lingvistikaning yuksalishi, tilning xavf ostida qolishi va texnologik taraqqiyotning taʼsirini har tomonlama koʻrib chiqishga qaratilgan. Tadqiqotning ushbu asosiy yo'nalishlarini o'rganish va nufuzli tilshunoslar va tadqiqot tadqiqotlari misollarini keltirish orqali ushbu maqola ushbu transformatsion asrda til nazariyalari va amaliyotlari qanday rivojlanganiga oydinlik kiritadi.