NUTQ USLUBLARINI FARQLASHDA INNOVATSION USULLAR: KENG QAMROVLI SHARH (Conferencea, 2024)
Ushbu ilmiy maqola nutq uslublarini farqlash uchun qo'llaniladigan innovatsion usullarni har tomonlama ko'rib chiqadi. Nutq uslubini tahlil qilish sud-tibbiy tilshunoslik, ijtimoiy lingvistika va nutqni aniqlash kabi sohalarda hal qiluvchi rol o'ynaydi. An'anaga ko'ra, nutq uslubini farqlash inson mutaxassislarining sub'ektiv baholariga tayanib, uning takrorlanishi va kengaytirilishini cheklaydi. Biroq, texnologiya va hisoblash tilshunosligidagi so'nggi yutuqlar nutq uslublarini tahlil qilishni avtomatlashtiradigan va kuchaytiradigan innovatsion texnikalarning rivojlanishiga turtki berdi. Ushbu maqola turli xil ilg'or usullar, jumladan, mashina o'rganish algoritmlari, akustik tahlil, prosodik xususiyatlar va lingvistik belgilarni o'rganib, ularning nutq uslublarini aniq va samarali ravishda farqlash va tasniflash imkoniyatlarini namoyish etadi.