XX ASRDA TILSHUNOSLIKNING EVOLYUTSIYASI: GLOBAL TIL NAQSHLARINI OCHISH (Conferencea, 2024)
Tilshunoslik sohasi XX asr davomida sezilarli o'sish va o'zgarishlarni boshdan kechirdi. Olimlar turli mintaqalardagi tillarni yangi metodologiyalar bilan o'rganib chiqdilar, bu esa global til naqshlarini chuqurroq tushunishga yo'l ochdi. Ushbu maqola ushbu davrda jahon tilshunosligini shakllantirgan inqilobiy o'zgarishlar va ularning jamiyatga ta'sirini yoritishga qaratilgan.