TILSHUNOSLIK NAZARIYASINI O‘RGANISH: ASOSIY TAMOYILLAR VA HOZIRGI ISTIQBOLLARNI O‘RGANISH (Conferencea, 2024)
Ushbu ilmiy maqola tilshunoslik nazariyasi sohasiga chuqur kirib boradi, uning asosiy tamoyillari, zamonaviy istiqbollari va davom etayotgan bahs-munozaralarini yoritadi. Tilshunoslik nazariyasi tilning tuzilishi, egallashi, qayta ishlanishi va uning turli kognitiv funktsiyalar bilan bogʻlanishini oʻrganishni oʻz ichiga oladi. Ushbu maqola asosiy nazariyalar, jumladan, generativ grammatika, kognitiv lingvistika va sotsiolingvistika bo'yicha harakat qiladi va ularning tegishli hissalari va bahsli sohalariga yoritib beradi. Bundan tashqari, u fanlararo yondashuvlarni ta'kidlab, til nazariyasining inson muloqoti va idrokini tushunishdagi ahamiyatini va uning sun'iy intellekt, ta'lim va antropologiya kabi turli sohalarda qo'llanilishini ta'kidlaydi.