ЛИБЕРАЛИЗМНИНГ ТАРИХИЙ-СИЁСИЙ ТАЛҚИНЛАРИ (Conferencea, 2024)
Иносният тараққиётидан маълумки, либерализм турли ижтимоий-тарихий ва миллий маданий шароитларда шаклланди, ривожланди ва қарор топди. Шунинг билан бирга либерализм турли кўринишларда, яъни ғоя, дунёқараш шаклларида, сиёсий, иқтисодий мафкура ва сиёсий фалсафа сифатида ҳам ривожланди. Ўз навбатида у конкрет сиёсий тузумларда либерал амалиёт турлари ва либерализмнинг тарихий анъаналари тарзида ҳам фарқланади.